Festékbolt Eger
Festékre van szüksége? - Festék Centrum Kft. Eger
Belépés

Hogyan kezd el a lakásfestést?

Először is szellőztess!

Ha egynél több doboz festékre lesz szükséged és Te kevered ki a színeket, akkor egyszerre keverd ki az egész mennyiséget, mert később más árnyalatot kaphatsz.

Eszközök védelme lakásfestés közben:
Ha megpihennél munkaközben, egy biztonságos, hűvös helyre helyezd az ecseteket és a festéket és csomagold be fóliába. Ha hosszabb ideig tartasz szünetet, fontos, hogy zárd be a festékes dobozt és töröld le a szélét, hogy ne száradjon rá vagy folyjon le a festék.

Mindig használj kesztyűt, hogy védd a bőröd és utána bőrtisztító szert, hogy megszabadulj a festék okozta szennyezéstől. Lakkbenzint ne használj!

Minőségi ecsetek használata:
A jó minőségű ecsetet válaszd, hogy véletlenül se legyenek nem egyenletes rétegek a falon és ne ragadjanak bele a kihulló sörteszálak a frissen festett falba.

Mikor használni kezded az új ecsetet, mindenképpen mosd ki, ezzel a sörték lazábbak lesznek és a portól is megszabadítod. Az ecsetet egyharmadáig merítsd a festékbe.

Készítsd elő a falat a festéshez!
A fal előkészítése a repedések kitöltésétés a felület portalanítását jelenti. A száradásra figyelni kell, friss fal esetében több napot kell számolni.

Kezdd a festést a mennyezettel!
Ablak mellett, sarokban érdemes kezdeni a festést kis méretű ecsettel. A sarkakon túljutva, folytasd egy festőhengerrel. Mindig a nedvesebb rész felől haladva kend fel a következő festékcsíkot.

Ajtók festése
A kilincset szereld le és hagyd nyitva az ajtót. Először az ajtót, majd utána a keretet fesd le.

Ablakok festése
Reggel kezd el az ablakok festését, azért, hogy legyen ideje megszáradni és este már be is tudod csukni. Festés előtt vedd le a fogantyúkat és a leszerelhető alkatrészeket.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Dulux FAMILY ZONE 2.5 L különféle színekben

Cellkolor selyemfényű zománcfesték

Beltéri glett, 20 kg Beltéri glett Baumit Fino Bello 20 kg

Vegyiáru, festék, ragasztó

Beltéri glett Baumit Fino Bello 20 kg

Összes termék